torstai 10. helmikuuta 2011

Itsetuntokasvatusta

Jotta ruotsalaiset ymmärtäisivät olevansa hoikkia, kauniita sekä hyväkuntoisia, on heillä oltava vertailukohta. Tässä minä astun kuvaan. Tänäänkin kävin salilla hikoilemassa kuin sika. Kävelin juoksumatolla (miksi sen nimi ei voi olla kävelymatto?), pyyhin hikeä otsaltani kuin kuumia aaltoja läpi käyvä keski-ikäinen nainen katsellen samalla vieressäni 15km/h juoksevia laiheliineja, jotka eivät edes hikoile. Sain paljon sääliviä katseita. Kiitos. Juuri niitä tarvitsinkin... No, pysytään ruotsalaisen positiivisena: ainakin saan motivaatiota tähän kuntoilu- ja laihdutusprojektiin!

Toinen erittäin mukava tilanne on tunnit – ruotsalaisittain pass:it. Käyn esimerkiksi DanceAerobic-tunneilla enemmän tai vähemmän menestyksekkäästi. Yleensä vähemmän. Jos jotain ohjeita ymmärrän, sisäistän ne aina viisitoista sekuntia liian myöhään. Pyörähtelen sitten yksikseni, kun kaikki muut seisovat paikallaan. Lisäksi olen ottanut tavakseni mennä vasemmalle aina, kun pitäisi mennä oikealle. Ja toisinpäin, luonnollisesti. Ihan vain nostaakseni ruotsalaisten itsetuntoa: ”Te olette hyviä tanssijoita! Katsokaa nyt vaikka tuota suomalaista!” Onnekseni ohjaajat ovat aina kovin positiivisia ja sanovat tunnin jälkeen, että ensi kerralla on vähän helpompaa, kun kuviot ovat taas vähän tutumpia. Todellisuus on kuitenkin toinen. Ensi kerralla mennään taas koreografiassa eteenpäin, kun minä en ole oppinut edes sitä ensimmäisen minuutin askelsarjaa. Ruotsalaiset katsovat huvittuneina, kun ilmoitan joka tunti olevani uusi ryhmässä. Ihan vain sen takia, jos siellä olisi joku oikeasti uusi, niin hän saisi henkistä tukea katsellessaan kömmellyksiäni. Olkaapa hyvät, itsetuntokasvatusta parhaimmillaan!

Olen kritisoinut paikallisia kuntosaleja kovaan ääneen, sillä ne ovat samanlaisia näyttäytymispaikkoja kuin yökerhot. Parhaat kuteet päälle, täydet pakkelit saamaan ja menoks! Kaiken lisäksi salit sijaitsevat usein katutasossa vilkkaimpien kävelykatujen varrella, jotta kuntosalin asiakkaiden lisäksi muutkin näkevät, kuinka et hikoile juostessasi sitä viidentoista kilometrin tuntivauhtia. Koska näitä näyteikkunasaleja ei voi välttää, on tällaisia myös ketjulla, jonka asiakas minä olen. Urheilen siellä mielelläni, jotta televisiottomilla kavereillani olisi jotain tekemistä: herkut kulhoihin ja kadulle nauramaan minulle. Tervetuloa Kungsgatanille, jos on tylsää!

Salillani on lähinnä hoikkia pimpuloita, joiden silikonit vievät 20% ja naamassa olevat meikit 10% heidän painostaan. Olen kuitenkin huomannut kumman ilmiön: joku tässä suomalaisessa pultsarilookissa viehättää. Menen salille niissä kolme sukupolvea kiertäneissä vanhoissa reikäisissä vaatteissa ja tietenkin au naturellina eli meikittä, koska muuten ne meikit vain valuisivat hikoillessa sen upean 80-luvulta kotoisin olevan paidan päälle. Ja silti - tai ehkä juuri sen takia - miehet (sekä yksi nainen) flirttailevat minulle! Jo on kumma maailma! Ehkä täällä on kyllästytty melonitisseihin ja kasvoihin, joita ei voi liikuttaa. Ja minä, urheana suomalaisena hyväntahdon lähettiläänä, uhraan oman kunniani vain, jotta ruotsalaiset ymmärtäisivät olla tyytyväisiä omaan itseensä.

4 kommenttia:

 1. Laura Gillaa Tätä.

  Pian voi koko Gbg hyvin, kun on ainakin kaksi hikistä ja puuskuttavaa suomalaista liikenteessä liikuntamielessä. Go Suomi ja ruotsalaisten itsetunnon kohotus!

  VastaaPoista
 2. OMG Saara mä en tajuu miten sä aina onnistut niikun... yhdistää kaikkii kaikkein epätodennäkösimpiä juttuja! :D Tää on tosi vaarallista lukea sun kirjotuksia koulun koneel kun räjähtelen nauramaan ja muut kattoo mua hassusti... :D

  VastaaPoista
 3. Ei vitsi Saara, oot kyllä hauska kirjoittaja. Sun jutut piristää päivää, pysyy meikänkin vatsalihakset kunnossa, ihan vaan koneen ääressä, kiitos :)
  Ridge

  VastaaPoista
 4. Luulis ruotsalaisten olevan kiitollisia olemassaolostasi. :) Tosin noihin pakkelikasvoisiin eliittikuntoilijoihin törmää kyllä toisinaan Suomessakin, mutta vielä en ole käynyt salilla, missä ei olisi ollut joitain eläkeläisiä ja muita tavan tallaajia (niissää kasarikuteissa) tasapainottamassa tilannetta...

  VastaaPoista