torstai 10. helmikuuta 2011

Eläkepäiviä odotellessa

Muutama kuukausi sitten postilaatikostani kolahti kirje, jossa oli painavaa asiaa. Kirje sisälsi tiedon, että jos nyt jäisin eläkkeelle, saisin kuukaudessa 1,26€ eläkettä. Mahtavaa! Ja jos vielä ryhtyisin eläkesäästäjäksi, voisin muutaman kymmenen vuoden kuluessa jopa tuplata eläkkeeni! Koska eläköityminen kolkuttelee selvästikin jo ovella, tein suunnitelmia tulevien eläkepäivien varalle. Teen kaikkea sitä, mitä nuorena ei voi kuvitellakaan tekevänsä, mutta johon vanhoilla ihmisillä on selvästi oikeus.
  1. Ole kärttyinen. Joka hetki, joka päivä, året runt. Ihan vain sen vuoksi, että kaikki antavat sinulle anteeksi, koska olet... no, vanha. Tuhahtele ilmaistaksesi ärsyyntymystäsi aina ja joka paikassa.
  2. Valita, kuinka ennen kaikki oli paremmin. Kohdista valitus erityisesti nuoriin, jotka ilmiselvästi pääsevät kaikesta helpommalla. Aloita vähintään joka toinen lause sananelikolla ”kun minä olin nuori”.
  3. Etuile. Kaupan kassalla, pankkijonossa, terveyskeskuksessa. Eivät ne nuoret kuitenkaan uskalla mitään sanoa, kun olet tällainen pieni, kärttyinen mummo.
  4. Älä pese hampaitasi (tai vaihtoehtoisesti suutasi, jos hampaat ovat jo pudonneet). Sillä saat pidettyä kaikki epämiellyttävät ihmiset poissa lähettyviltäsi. Edistää myös edellisen kohdan toteutumista – eihän kukaan ala juttelemaan sinulle, jos he eivät kestä haistella hengitystäsi.
  5. Esitä olevasi huonokuuloinen. Jos joku kehtaa huomauttaa etuilemisestasi, huuda täyttä kurkkua: ”Ai mitä?!” Silloin vastustajasi – esimerkiksi etuiltuasi – turhautuvat ja luovuttavat. Saat tehdä vapaasti, mitä haluat.
  6. Syö. Kauneus on katoavaista eikä sillä sitten enää eläkkeellä ollessa ole mitään väliä miltä näyttää, kun ei ole firman pikkujouluja, joissa perinteiseen suomalaiseen tapaan on viekoiteltava pomo ennen kuin muut ehtivät. Kaiken lisäksi syöminen estää ryppyyntymistä: naapurini rouva yllätti minut paljastumalla kaksikymmentä vuotta luultua vanhemmaksi. Hän oli pitänyt rypyt loitolla lihomalla aina kymmenen kiloa kymmenessä vuodessa! Luonnon omaa ”botoxia”, miten nerokasta!
  7. Löhöä sohvalla Kauniita ja Rohkeita sekä Emmerdalea katsoen. Onneksi ne tulevat sekä illalla että seuraavana aamuna uusintoina! Nouse vain siirtyäksesi sänkyysi sekä tarpeillesi – vaikka vanhoilla mummoilla on sekin etu, että saa käyttää vaippoja, jolloin ei tarvitse turhaan muutaman tunnin välein nousta ylös.
  8. Komentele varsinkin nuorempiasi. Nuoremmilla on enemmän energiaa, mikä tietenkin velvoittaa heidät palvelemaan sinua. Älä kuitenkaan koskaan erehdy olemaan kiitollinen heille, sillä se on heidän tehtävänsä. Ja jos vahingossa oletkin, älä ilmaise sitä. Unohda, miten ärsyttävää oli, kun sinun palvellessasi vanhempia ihmisiä ei kukaan kiittänyt sinua. Tähän auttaa myös seuraava kohta.
  9. Dementoidu. Jotta saisit vielä vanhoilla päivilläsikin jotain hyvää aikaiseksi, unohda kaikki ihmiset. Näin he saavat nauraa jutuillesi kahvipöydässä tai vaihtoehtoisesti lakata vierailemasta luonasi, kun et kuitenkaan muista heidän olemassaoloaan.
Ei kun eläkkeelle!

Ps. Suuret kiitokset kaikille lukijoille, olen saanut hirmupaljon positiivista palautetta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti