tiistai 12. huhtikuuta 2011

Nukahtamisongelmia? Tri Saara auttaa

Pyöritkö öisin sängyssä, kun uni ei vain tule? Stressaako jokailtainen nukkumaanmeno jo aamulla herättyäsi? Eikö fysiikan kirjojenkaan lukeminen vie Nukkumatin maille? Ei hätää: ongelmaasi on olemassa ratkaisu! Tri Saara saa vaikeimmankin tapauksen nukahtamaan – luomuna, ilman pillereitä!

Huomasin jo vuosia sitten minulle siunaantuneen mielettömän kyvyn: ihmiset nukahtavat seurassani. Joku saattaisi ottaa sen loukkauksena, mutta ajattelen asian positiivista puolta: saan selkeästi ihmiset niin rentoutuneiksi, että he nukahtavat. Yritän uskotella itselleni salaisuuden piilevän matalassa, rauhoittavassa äänessäni, koska en halua uskoa sen olevan kuollettavantylsissä jutuissani. Kuka nyt ei haluaisi kuunnella luentoja lapsikeskeisen kehitysyhteistyön ongelmista tai erityisoppilaiden yleisopetuksen luokkiin integroinnista keskellä yötä?

Ystäväni säpsähtää aamulla hereille ja ensimmäinen kysymys on: ”Saara, nukahdinko mä taas sun puheeseen?” ”Joo, nukahdit.” ”Ai anteeks!” ”Ei se mitään”, naurahdan. Joka kerta sama tarina: höpötän yöllä siihen asti, kunnes en enää saa vastaukseksi edes epäselvää muminaa. Suuni ei vain sulkeudu ennen kyseistä hetkeä – ja joskushan sitä voi ihan omaksi huvikseen jatkaa vielä senkin jälkeen. Olen selvästi erinomainen unilääke, minkä osa kavereistani jo tietääkin. Eräskin ystäväni soitti minulle pyörittyään tuskaisena sängyssä muutaman tunnin. Höpöttelin vähän aikaa puhelimeen eikä aikaakaan, kun langan päästä kuului vain hiljaista tuhinaa. Toimii!

Viime viikolla huomasin itsekin ääneni rentouttavuuden. Olin nimittäin lukenut pääsykoemateriaalia ns. äänikirjoiksi ja päätin kuunnella niitä mp3-soittimesta nukkumaan mennessäni. Viiden tunnin päästä heräsin valot päällä ja luurit korvissa. En muista ehtineeni illalla kuulemaan kuin muutaman lauseen, kun uni on jo ilmeisesti tullut. Sama homma junassakin! Ehkä vähän kummallista nukahtaa omaan ääneensä, mutta mikäs siinä vikana, jos on vain niin tylsä persoona, että saa kaikki vaipumaan uneen. Tri Saara väsyttää sinut jutuillaan, tervetuloa potilaaksi!

2 kommenttia:

  1. Mun pitää nyt selkeästi tilata sulta ääninauhoja uniongelmiini!

    Oot ihana kun kirjoitat niin avoimesti ja hauskasti, tätä blogia on tosi mukava lukea. :)

    VastaaPoista
  2. Ahahhaa! Voin todistaa Doctor Saaran tehon, se on auttanut minut unten maille moneen otteeseen!

    Tuliks sulla tää mieleen tänpäiväsistä treffeistä vai? Mielestäni en nuokkunut Memphisissä vaan olin aika virkeä, se kuolaaminenhan johtu puudutuksesta eikä torkkumisesta :D

    VastaaPoista